Снимка: Reuters
fallback

Пълни кутии на електронни пощи, ядосани депутати, отчаяна администрация, такава бе ситуацията в германския Бундестаг вчера, съобщи днес в. "Файненшъл таймс Дойчланд".

Вчера Бабет Шулц, сътрудничка на депутатка от партията Съюз 90/Зелени, изпратила до своя колежка електронно писмо с молба да й донесе екземпляр от новото издание на справочника "Кюршнер", който се разпространява безплатно в Бундестага и съдържа подробна информация за депутатите, законодателните инициативи и партиите в парламента.

Погрешка обаче г-жа Шулц изпратила копие от писмото си "до всички" в списъка с хиляди имейл адреси - от министъра до портиера, отбелязва в. "Велт".

Мнозина от адресатите решили да отговорят, отново "до всички" и "ефектът на снежната топка" станал неудържим, а електронната система на Бундестага излязла от строя.

Участниците в кореспонденцията изпращат все повече писма с текст като "поздрави за мама", "в Хановер-Линден температурата е 3 градуса, сухо и с лека облачност", като авторката на първия имейл е предложена за служител на месеца. Във Facebook пък е създадена фен група "Войната на Бабет", пише БТА.

"Едно грешно кликване и пощенските кутии на депутатите се превръщат в социална мрежа", коментира в Twitter ръководителят на парламентарната група на Съюз 90/Зелени Фолкер Бек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

<->

преди 12 години

ei tva zelenite sa ot goveda po goveda

15

аз

преди 12 години

когато на нашите министри им подаряваха айподи Плевнелиев каза: "Аз през живота си един имейл не съм изпратил. Викам ги на събрание и бой по канчето". Тогава изумях напълно. Не може да е вярно!

14

Кашчей Безсмертний

преди 12 години

Жоро Мастиката ще ви излекува "електронната система"!А каква "електронна система" ви гони, бре джурналя???Всичко сложно и необяснимо се нарича от простака "електронна система".

fallback