Снимка: архив, Reuters
fallback

Водолази откриха днес още едно тяло в претърпелия корабокрушение италиански круизен лайнер "Коста Конкордия", с което броят на намерените тела на загинали достигна 16, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Тялото е било открито на трета палуба. Според информация в италианските медии то е на жена, но служители от префектурата в Тоскана, цитирани от АП, казаха, че засега не могат да потвърдят това.

Междувременно започна подготовката  за изпомпване на горивото от кораба. Голяма платформа с кран и друго оборудване беше прикрепена днес към заседналия край остров Джилио италиански туристически кораб, с което започна подготовката за изпомпването на около 2,3 милиона литра гориво от "Коста Конкордия", съобщи Асошиейтед прес.

Oще по темата

Изпомпването на горивото не се очаква да започне преди събота, но работници от холандската фирма "Смит" за изваждане на претърпели крушение плавателни съдове бяха забелязани да извършват подготвителни дейности на носа на кораба и във водата около него.

Властите заявиха, че изпомпването ще се извършва денонощно. Според фирма "Смит" то ще продължи около месец.

Водолази продължават да правят с помощта на експлозиви пролуки в корпуса на "Коста Конкордия", за да улеснят действията на спасителните екипи. Спасително-издирвателната операция ще продължи успоредно с източването на горивото, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback