Снимка: Reuters

Руският премиер Владимир Путин заяви днес, че опозицията е отказала поканите му да разговарят за президентските избори през март и увери, че е заинтересован от прозрачни избори, за да разбере доколко е популярен.

„Наскоро поканихме колегите от опозицията, но те не дойдоха. Казват, че искат да разговарят, че властта не ги изслушва. Ние ги каним, а те не идват. Започвам да се питам какво всъщност искат - да покажат, че няма дискусия, или не желаят да участват в дискусия“, каза Путин на среща с главните редактори на най-големите руски медии, цитиран от „Франс Прес“.

Премиерът направи това изявление, след като на 28 декември обяви по телевизията, че диалогът с опозицията е невъзможен, тъй като тя няма единна програма, нито представител, с когото да се разговаря.

Днес Путин отново повтори, че е готов за максимална прозрачност на президентските избори и че за него е много важно да разбере какво е истинското равнище на подкрепата, с която се ползва.

Готов съм за максимална прозрачност. Смятам, че на такова равнище може да се работи само когато има реално доверие и подкрепа от страна на гражданите - тогава е възможно да осъществиш онова, което си замислил, каза премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase