Снимка: Reuters
fallback

Руският премиер Владимир Путин заяви днес, че опозицията е отказала поканите му да разговарят за президентските избори през март и увери, че е заинтересован от прозрачни избори, за да разбере доколко е популярен.

„Наскоро поканихме колегите от опозицията, но те не дойдоха. Казват, че искат да разговарят, че властта не ги изслушва. Ние ги каним, а те не идват. Започвам да се питам какво всъщност искат - да покажат, че няма дискусия, или не желаят да участват в дискусия“, каза Путин на среща с главните редактори на най-големите руски медии, цитиран от „Франс Прес“.

Премиерът направи това изявление, след като на 28 декември обяви по телевизията, че диалогът с опозицията е невъзможен, тъй като тя няма единна програма, нито представител, с когото да се разговаря.

Днес Путин отново повтори, че е готов за максимална прозрачност на президентските избори и че за него е много важно да разбере какво е истинското равнище на подкрепата, с която се ползва.

Готов съм за максимална прозрачност. Смятам, че на такова равнище може да се работи само когато има реално доверие и подкрепа от страна на гражданите - тогава е възможно да осъществиш онова, което си замислил, каза премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 12 години

Като знам какви са руснаците най-вероятно не е необходимо на Путин да фалшифицира избори.А и проблема е, че алтернативен кандидат няма - Зюганов е 5 пъти по луд и си е комунист.А така наречените демократи повече от 10-15% няма как да вземат в Русия

16

а

преди 12 години

Демокрацията изисква мандатност. След 3 мандата човек просто се оттегля. Няма незаменими. Това е принципно положение, независимо от това, че Путин има необходимите качества.

15

dimbul

преди 12 години

Зюганов говори, че няколко пъти казал на Путин за да направят дебати на телевизия, однако той се бои и не иска.

fallback