Снимка: Reuters

До момента са открити телата на 11 загинали след инцидента с круизния кораб „Коста Конкордия”, съобщи агенция АНСА.

Още по темата

Днес водолази са успели да открият телата на още петима загинали, но 23-ма души остават в неизвестност.

Италианският министър на екологията Корадо Клини заяви, че не може да се изключи възможността да бъдат открити още оцелели.

До момента властите не разполагат с данни за изтичане на гориво от кораба.

Продължава претърсването на кораба. Днес в корпуса на кораба бяха отворени чрез контролирани експлозии четири дупки, за да се улесни достъпът на спасителните екипи до неизследвани още сектори на огромния плавателен съд.

Междувременно италианският вестник "Република" помести на сайта си запис на разговор между бреговата охрана и капитана на бедстващия италианския крузиен кораб, от който става ясно, че капитанът не е искал да се върне на кораба, за да помогне за координиране на евакуацията на пътниците, предаде Ройтерс.

От записа се чува, че служителят на бреговата охрана убеждава капитана да се върне на кораба, за да му подава оттам информация за положението, за това дали там има още деца и жени и от какво имат нужда хората. Когато вижда, че Франческо Скетино, който се намира в една от спасителните лодки, няма желание да се върне на кораба, той продължава да спори с него, нарежда му, заплашва го, че нещата за него ще свършат много зле и му обещава, че ще го накара да си плати.

Капитан Франческо Скетино, който се намира в затвора, е  обвинен в причиняване на смърт на повече от един човек, за самото корабокрушение и за това, че е напуснал кораба, преди да е приключила евакуацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase