Генадий Зюганов. Снимка: Reuters
fallback

Председателят на Централния комитет на Комунистическата партия на Руската федерамия Генадий Зюганов, който е кандидат за президентските избори на 4 март, заяви,  че има добри шансове да победи Владимир Путин.

"През последните 20 години ни обещаха демокрация, но станахме свидетели на отклоняване на обществени средства, насилие и пълен произвол", допълни той, цитиран от АФП.

Лидерът на главната опозиционна партия в парламента заяви, че победата на премиера Владимир Путин на първия тур ще е равносилна на "изнасилване на страната".

"Невъзможно е да го изберат на първия тур, дори като прибегнат до измами. Те имат максимум 30%. Да се добавят още 20 процента чрез измами ще означава да се изнасили цялата страна", предупреди Зюганов.

Той призова Путин да участва в предизборните дебати – нещо, което руският премиер никога не е правил.

Настояваме за дебати. Надявам се да чуя официалния отговор на Путин", подчерта Зюганов.

Генадий Зюганов, бивш апаратчик от съветската комунистическа партия, който ръководи руската комунистическа партия от началото на 90-те години, ще се кандидатира за президент за четвърти път.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Найденов

преди 12 години

МНОООООООООГО РАЗБИРАТЕ БЕ ВСИЧКИ!!!!! ЕДНИ И СЪЩИ ДРАСКАТЕ *** КОМЕНТАРИ,КАТО ЧЕ НА НЯКОЙ МУ ПУКА ЗА ВАШИТЕ ПРОСТОТИИ И БАЙГАНЬОВЩИНИ! ЕДНИ И СЪЩИ КОМПЛЕКСИРАНИ И ЗАДРЪСТЕНИ ТИПОВЕ СИ ИЗЛИВАТЕ ЯДА ЗА СОБСТВЕНАТА НЕСРЕТА,НЕУСПЕХИ,БЕДНОСТ И НЕДОИМЪК ЗАЩОТО НА ДРУГО МЯСТО НЯМА КОЙ ДА ВИ ЧЕТЕ!!! ПУТИН,ЗЮГАНОВ И НЕ ЗНАМ СИ КОЙ,ОТ ВАС ЛИ ЗАВИСИ?

75

Анонимен

преди 12 години

Гена, може и да успееш. Но първо се научи да се усмихваш. Печелят хората с усмивки. Виж Обама и предизборните му изяви първия път, когато го избраха. Не ходи с израз на човек, току-що изял торба с киселици.

74

Анонимен

преди 12 години

92Да де, забрави да споменеш от коя година е анализа :) 15% инфлация и 7% ръст на БВП, 1 напред 2 назад е Русия.

fallback