76

Найденов

преди 12 години

МНОООООООООГО РАЗБИРАТЕ БЕ ВСИЧКИ!!!!! ЕДНИ И СЪЩИ ДРАСКАТЕ *** КОМЕНТАРИ,КАТО ЧЕ НА НЯКОЙ МУ ПУКА ЗА ВАШИТЕ ПРОСТОТИИ И БАЙГАНЬОВЩИНИ! ЕДНИ И СЪЩИ КОМПЛЕКСИРАНИ И ЗАДРЪСТЕНИ ТИПОВЕ СИ ИЗЛИВАТЕ ЯДА ЗА СОБСТВЕНАТА НЕСРЕТА,НЕУСПЕХИ,БЕДНОСТ И НЕДОИМЪК ЗАЩОТО НА ДРУГО МЯСТО НЯМА КОЙ ДА ВИ ЧЕТЕ!!! ПУТИН,ЗЮГАНОВ И НЕ ЗНАМ СИ КОЙ,ОТ ВАС ЛИ ЗАВИСИ?

75

Анонимен

преди 12 години

Гена, може и да успееш. Но първо се научи да се усмихваш. Печелят хората с усмивки. Виж Обама и предизборните му изяви първия път, когато го избраха. Не ходи с израз на човек, току-що изял торба с киселици.

74

Анонимен

преди 12 години

92Да де, забрави да споменеш от коя година е анализа :) 15% инфлация и 7% ръст на БВП, 1 напред 2 назад е Русия.

73

До 87 от ИДЕ

преди 12 години

що не вземеш да цитираш направо Березовски, *** :) Вместо да цитирам криминални елементи, ще ти цитирам какво гласи анализът на една от най-големите консултантски компании с над 160 000 служутели по целия свят: Русия ще се превърне до 2030 г. в най-силната европейска икономика, измествайки от върха Германия, сочи анализ на PricewaterhouseCoopers. В световен план тя ще се изкачи на пето място по този показател". Кажи сега за България през 2020 - ще я има ли, ако да - *** ли ще е много?

72

До 90

преди 12 години

Я пак със 10%, че нещо не ми стана ясно. 10% е ДОД, а останалите за "пенсия", "драве" къде ги забравяш? Айде стига демагогия. Не коментирам другите данъци, т.н. общински. Държавата ни се е обгърнала с една дебела лъжа за най-ниските данъци и чужденците подмамени от тази лъжа идват тук, и като се намахат в лапите на местните, почват да реват.

71

Анонимен

преди 12 години

1. 10% данък в България2. в момента изплащам потребителски заем на 9% лихва3. Горивото струва колкото струва4. Цените с в пъти по ниски отколкото в Москва.При това, Бъглария не е седнала върху океан от нефт и газ.

70

До Анонимен

преди 12 години

Я сега, след тази тирада си задай следните въпроси:1. Колко е данъка в БГ?2. Какви са лихвите в БГ?3. Колко струва горивото в БГ?4. Какви са цените на жилищата в БГ? А за жилищата сравнението ти е много лошо. В БГ купуваш срещу 50-60 хил. евра апартамент с прозорци и външна врата. На замазка и мазилка. За да го направиш годно за живеене, поне още толкова. А там не е така. Не защитавам руснаците, но определено на Путин те ръцете трябва да му целуват.

69

Анонимен

преди 12 години

Много са добре в Русия .. направо цепят мрака с 15% годишна инфлация.

68

Анонимен

преди 12 години

Абрамович даде пример, че неговата компания, извършваща микрофинансиране, която е от най-големите в страната, на месец отпуска по 20-25 хил. заема, на обща стойност 20-25 млн. долара, т.е. средната стойност на един заем е около 1000 долара.++++Значи, малкия бизнес в Русия е толкоз малък, че взема назаем 1000 долара :)))))) Жестоко!

67

Анонимен

преди 12 години

И сега, най интересното което сподели АбрамовичЛихвите при отпускане на кредити от банки в Русия в повечето случаи са 16-18% годишно, много трудно е да се получи кредит при лихва от 12-14%. Тези лихвени проценти за страната не са високи, като се има предвид размерът на инфлацията. Отчетената официална инфлация в Русия е 9-10%, обаче за по-тесен кръг стоки, които се използват в ежедневието, тя надминава 15% годишно.

66

Анонимен

преди 12 години

И оше от АбрамовичОбяснението за вдигането на данъците на руското правителство беше, че са необходими средства за пенсионните фондове, а цените на петрола са се понижили. Сега обаче цените на нефта отново се вдигнаха, а руското правителство не говори за намаляване на данъците, затова Опора на Русия ще повдигне този въпрос, каза вицепрезидент на организацията

65

Анонимен

преди 12 години

Още от АбрамовичИкономическата криза засегна много отрасли, като сред най-пострадалите са строителството, товарните и пътнически превози, горското стопанство, а също и подизпълнителите на големи компании, много от които са МСП, посочи Павел Абрамович.Но същевременно бяха вдигнати някои данъци от началото на 2011 г., коментира предприемачът. Той даде пример, че данъкът, с който се облага работната заплата, вече е 34%, докато преди за малките фирми е бил 14%, а за големите 26%.

64

Анонимен

преди 12 години

81цитирам Павел Абрамович :))Малките и средни фирми в Русия сега са около 5 млн., като от тях около 1 млн. са средни (акционерни дружества и дружества с ограничена отговорност), а около 4 млн. са малки, отговарящи на българското определение за едноличен търговец.Тези предприятия произвеждат 10-15% от брутния вътрешен продукт на страната (БВП).От руските МСП около 70% работят в сферата на търговията, към една четвърт в сферата на услугите, няколко процента са производствени фирми.

63

Анонимен

преди 12 години

80Един скапан апартамент в Москва струва 250 хил долара и нагоре. Това е по скъпо и от Англия (например) но пък руснаците със сигурност не вземат колкото англичаните. Тъй, че ... не ми говори глупости. Това, че 200-300 човека са си продали комуналките в Москва и са дошли в България не е довод да се твърди, че руснаците са икономически добре.

62

До 79

преди 12 години

Данните от НСИ ли ги взе. То и според същата тази стъкмистика и безработицата у нас е 10% А дали е така?

61

До 77

преди 12 години

Не е важно колко хартийки взимаш на месец, а какво можеш да си позволиш с тях. Старо правило. Руснаците много са бедни и са зле, затова обикалят света, като отвързани и си пазаруват имоти.

60

Анонимен

преди 12 години

7833% ама друг път :))) Делът на малкия и среден бизнес (който е инкубатор на средна класа) е 10-15% от БВП. За сравнение, в ЕС този процент е 50-60%. В България е 30% !

59

До 74

преди 12 години

Голяма грешка. Москва гони 17 милиона и то без предградията. А това, че там се взимат пари е факт. Не напразно вече над 33% се определят като средна класа. И това го постигна лошия Путин. В БГ какъв е процента на средната класа?

58

Анонимен

преди 12 години

762000 лв заплата в най скъпия град в света - Все едно в София да вземаш 200 лв.

57

до 75

преди 12 години

Средната заплата в Москва през 2011 г. е била около 43 хил. рубли (2035 лв.), съобщи кметът на града Сергей Собянин. Икономическите отрасли в Москва са се развивали с устойчиви темпове през 2011 г. Ръстът на производството в промишлеността в периода януари-ноември е 3,4%. Покачват се и доходите на московчани, като средната работна заплата за миналата година се е увеличила с 3% и е достигнала 43 хил. рубли на месец, обясни той.