Ким Чен Ун Снимка: Reuters
fallback

 

Новият севернокорейски лидер Ким Чен Ун ще празнува в неделя рождения си ден, но възрастта му не беше официално оповестена, съобщи Франс прес. 

Церемониите ще бъдат дискретни заради неотдавнашната кончина на баща му Ким Чен Ир. Северна Корея - една от страните с най-много тайни в света, не е направила никакво официално съобщение за церемониите, които ще бъдат организирани по повод рождения ден на новия лидер, отбелязва агенцията. 

Ким Чен-ун е роден на 8 януари, но Пхенян не разкри годината на раждането му. Анализатори смятат, че той е на повече от 25 години и на по-малко от 30. 

Рождените дни на баща му Ким Чен-ир и на дядо му Ким Ир Сен бяха най-важните празници в годината за Северна Корея. Ким Чен-ир почина на 17 декември 2011 г. на 69-годишна възраст, напомня Франс прес, цитирана от БТА. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Steve

преди 12 години

Дебел , мазен и гледа лошо . Не мога да пожелая добро на сатрап , който издевателстава над мизерставщия си народ. Само човек бил в Северна корея може да оцени нишетата и мизерията на които са подложени корейците. Позор за Ким Чен ... за целия им род.

131

free

преди 12 години

лелее, като психолог мога само това да кажа :лелее горките хора(:

130

БУЛТРАС ПЛОВДИВ

преди 12 години

Успешен трансфер в съседен крачол.Оставете корейците да избират начина си на живот.След време като отворят границата с Южна Корея тоя на снимката сам ще си честити рожденният ден пред огледалото.Само пишлигари които не са живели по време на тоталитаризма се правят на велики,но бащите им си стояха кротки и мирни като мен,за да ги има.Аз помня десидентите по това време чрез слушане скришом на западни станции.Не се сещам за повече от 10 имена на сегашни и бивши борци.Жельо и Петър Атанасов/малко го

fallback