Снимка: Reuters
fallback

Спасителите са намерили в Охотско море тяло, за което се смята, че е на българина Живко Жеков.

В джоба на загиналия е имало книжка на български език.

Oще по темата

Тялото на загиналия чужденец е открито на 10-12 мили южно от мястото на потъването на петролната платформа "Колская", съобщиха за  Life News от управлението на министерството на извънредните ситуации за Сахалинска област.

Той заедно с телата на други петима загинали вече се намира на борда на плавателния съд "Атлас".

Живко е от Варна, има съпруга и две деца – 27-годишната Велика и 14-годишния Никола.

"Всеки ден гледах новините по телевизията и се молех поне да намерят тялото на мъжа ми и той да не е сред безследно изчезналите. От момента на потъването минаха толкова дни и нямаше никакви известия за него. Сега поне ще можем достойно да погребем любимия ни човек", каза с голяма болка в гласа си за  Life News съпругата на загиналия Бойка Жекова.

Живко Жеков е работел в застрахователната компания компания "Nobel Denton".

На борда на платформата, която потъна в неделя, е имало 67 души. Спасени са само 14 от тях.

Платформата "Колская", която плаваше на буксир от Камчатка за Сахалин, се преобърна в неделя по време на буря с височина на вълните 5-6 метра и температура на водата 0 градуса, на 200 км от Сахалин. Тя потъна изцяло под водата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

артемида

преди 12 години

Тия дето реват против човека и Русия-ми той не от хубаво е отишъл там.Защото когато имаш семейство и най-вече деца, и живот и всичко остава на заден план.Можел е да си седи в България и да гледа как семейството му мизерства,но не го е направил.Всъщност, в България нещата не са по-розови о Русия-там могъщия океан е взел жертви, а в България пияните и комплексирани *** по пътищата.Русия е над 150 млн с огромна територия.Лесно ли се управлява според вас?Къде е Бг с 6 млн и 111 км?И пак е ужас.

53

Наталья

преди 12 години

В вконтакте создана группа посвящнная тем,кто был на КОЛЬСКОЙ, там есть люди которые снялись с платформы 9 декабря!!!! они много что рассказывают, почитайте, найти не трудно в поисковике наберите буровая кольская. Завтра вечером по НТВ передача с владимиром Текменвым об этой трагедии, они прилетали в Мурманск и была встреча с родственниками, а я попала сюда потому что ищу родственников Живко Жекова для того,чтобы они смогли (если захотят) пообщаться с родственниками погибших с КОЛЬСКОЙ.

52

ааааа

преди 12 години

Искрено съжалявам за този човек! Грешката му е, че е заминал за Русия, та макар и на английска служба. Там все ещо лошо се случва, дължащо се на ниско ниво на компетентност, безотговорност и масов алкохолизъм.

fallback