Снимка: Reuters
fallback

Враждебно настроени към Русия сили на Запад, които сравняват Путин с Кадафи, се стремят да изтласкат федерацията от световната арена. Това заяви днес руският премиер Владимир Путин, който отговаря на въпроси от граждани в пряк телевизионен ефир.

"Чух тези изказвания. Всъщност там не се говори за мен. Говори се за Русия - някои искат да изместят Русия, за да не им се пречка, да не им пречи да господстват на земното кълбо", коментира Путин.

"Все още има страх от нашия ядрен потенциал, затова (Русия) е толкова силен дразнител. Освен това водим независима външна политика. Което естествено пречи някому", добави руският премиер и подчерта, че Русия има на Запад "повече приятели, отколкото врагове".

По повод думите на Джон Маккейн, който го сравни с Муамар Кадафи, Путин припомни, че американският сенатор е участвал във войната на САЩ с Виетнам.

"Според мен ръцете му са доста оцапани с кръвта на мирни граждани и много му харесва, той не може да живее без тези ужасни сцени - разправата с Кадафи, когато на екраните в цял свят бе показано как го убиват", предположи руският държавник.

"Това да не би да е демокрация?" - възмутено коментира той убийството на Кадафи без съд и следствие.

Руският премиер припомни, че Маккейн е бил пленник във Виетнам "и е лежал не просто в затвора, а в яма, и е лежал няколко години". "На всеки ще му се разхлопа дъската - затова няма нищо особено тук", констатира Путин.

Силният човек в Русия обвини специалните сили на САЩ, че са замесени в смъртта на Кадафи.

"Безпилотни летателни апарати, по-специално американски, атакуваха колоната на Кадафи, а после, чрез специалните сили, които не би трябвало да са там, извикаха по радиото така наречената опозиция и бойците, които го ликвидираха без съд и следствие", каза Путин.

Руският премиер коментира и парламентарните избори, които бяха спечелени от управляващата партия "Единна Русия", а опозицията организира множество протестни митинги.

Резултатът от парламентарните избори в Русия отразява реалното разположение на силите в страната, а опозицията винаги ще смята изборния резултат за нечестен, заяви още руският премиер.

Той предложи на руската ЦИК да монтира уеб камери във всички избирателни секции по време на президентските избори през март догодина, в които ще участва като кандидат за висшия пост.

"Имаме 90 хиляди такива секции. Нека страната вижда какво става край всяка конкретна урна. Опозицията трябва да получи възможност да контролира в пълен обем онова, което става в избирателните секции и това е напълно възможно да стане чрез уеб камери", заяви Путин по време на "пряката линия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

до 93 от славянин

преди 12 години

Не се притеснявай, Русия я пазят ОТГОРЕ! Чети Ванга, Дънов, Едгар Кеиси, Щаинер и др.!

92

peter bond

преди 12 години

АЛО САЩ, ако сте демократи пратете си гадовете зад решетките за да не запалят световна война!!!Целия свят ще тръгне срещу вас и тогава ще е късно за корекции.Не си заслужава заради двама трима гадове да загинат милиони!Маккейн е бита карта ,затова и не спе4ели изборите.Но мадам Клинтън и Бушовци /младши и старши/, кликата около тях о4ернха и демокрацията, и името на САЩ пред света.А бях времена когато на САЩ се възхищаваха по4ти вси4ки. Ако тази разлика не я виждате губите с основание позиция!

91

М21

преди 12 години

ХахахахахаВелико!Да монтират камери във всяка избирателна секция!И тогава, който не е пуснал за ***, дируектно в Гулаг, а!Това и Сталин не го е правил /вярно, че не е имал и камери , де/!Руснаците никога няма да станат модерни хора!Светът за тях винаги се дели на "Наши" и "Чужди" /врагове демек/!То и Путинския комсомол така се казва "Наши"!!Жалко!Щото китайците си ги гласят и до 2030 г. ще ги премажат!300 млн. могат да свикат под знамената жълтите!Вермахта е детска игра в сравн

fallback