Снимка: Reuters
fallback

Кметът на Лос Анджелис предупреди протестиращите от движението "Окупирай Ел Ей", че трябва да напуснат лагера си на моравата пред кметството до 08.01 часа по Гринуич в понеделник, като се аргументира с интересите на общественото здраве и сигурност.

Кметът Антонио Виляраигоса, който изразяваше симпатии към целите на протестите от началото им преди седем седмици, обяви решението си на пресконференция.

Oще по темата
Той заяви, че движението е "пробудило съвестта на страната", но също така е изпотъпкало тревата в парка.

"Движението е на кръстопът. Време е "Окупирай Ел Ей" да премине от окупирането на парче паркова територия към разпространяване на посланието за икономическа справедливост и привличане на повече хора към борбата за възстановяване на баланса в американското общество", каза той.

"Лагерът от 485 палатки не може да остане, защото е невъзможно да се поддържат хигиената и сигурността, а тревата трябва да бъде възстановена, паркът трябва да бъде почистен и отново отворен за обществен достъп", обясни кметът.

Представител на Общото събрание на "Окупирай Ел Ей", който бе сред публиката по време на пресконференцията, прекъсна кмета, като извика, че протестиращите няма да се подчинят.

Виляраигоса обачи ги призова да започнат да събират палатките си и изрази надежда, че операцията ще премине мирно, за разлика от други градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Баба Цоцолана

преди 12 години

Драги ми Патилане,Те се бунтуват (или поне една част от тях), ясно е че слугите на системата които ги устройва статуквото ще я бранят (полицай, съдий, служители на закона, облагодетелствани). Виждаш с каква решеност организирано се смазва протеста "Окупирай". Тъжно е колко слаб отзвук имат тези събития в България. Форумите са пълни с невежи партийци, анархисти, утописти и всякакви други *** но не и с разумни, модерни хора разбиращи какво всъщност се случва...

25

До No 17

преди 12 години

Не е лошо да напънеш мозъчето си и да съчиниш нещо ново - това го "пействаш" пети път! И как да спазя добрия тон? Сетих се: "Не си ***!"

24

+++

преди 12 години

ne e evrein, meksikanec e.

fallback