Уилям Хейг и Ури Розентал. Снимка: Reuters
fallback

Британският министър на външните работи Уилям Хейг заяви, че не обмисля и няма да насърчава за момента тезата за военни действия срещу Иран заради неговата будеща подозрения ядрена програма. Той обаче подчерта, че всички варианти трябва да останат на масата на дискусиите, предаде Франс прес.

"В този момент не обмисляме варианта за военна интервенция, не призоваваме към военна интервенция, не я насърчаваме. Но в същото време подчертаваме, че всички варианти трябва да останат на масата", заяви Хейг в Брюксел в кулоарите на срещата на европейските министри на външните работи.

Oще по темата

Хейг посочи, че в идните месеци ЕС и неговите партньори по иранското ядрено досие ще увеличат мирния и позволен от законите натиск над Иран.

ЕС не трябва да изключва военния вариант за Иран, подчерта холандският колега на Хейг – Ури Розентал, цитиран от ДПА.

"Мисля, че засега ние говорим за увеличаване на санкциите срещу Иран чрез резолюция на Съвета за сигурност на ООН. Но не мисля, че трябва да изключваме и други варианти за момента, заяви Розентал, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

До swordfish

преди 12 години

Рибке, ако ми паднеш, така ще те пръжна!

27

Анонимен

преди 12 години

до 26 евреина ,ми хайде какво чакаш бягай да почваш *** ,ама като всички юдейчета и ти си страхлива мишка и пак вашето презряно племе ще разчитате друг да ви свърши мръсната работа нали ***

26

ринго

преди 12 години

Розентал.....мръсен *** те само това знаят тая порода презряна - да грабят и да лъжат нужен им е един здрав урок .Дано англичаните не се вържат на тоя синджир въпреки че много им се иска пак да папат както едно време са папали в Иран .Нефт и пак нефт......и никаква човещина

fallback