Снимка: Reuters

Военни действия срещу Иран може да имат тежки последици за региона и няма да откажат Техеран от амбициите му, предупреди шефът на Пентагона Лион Панета.

Военно действие би забавило ядрената програма само с три години и следователно трябва да се смята за последно средство, заяви министърът на отбраната на САЩ.

По- подходящият начин за реакция на последните разкрития на Международната агенция за атомна енергия около иранската ядрена програма е въвеждането на по-строги санкции срещу Техеран, смята Пенета.

Публикуваният тази седмица доклад на агенцията на ООН за първи път съдържа данни, от които може да се заключи, че Иран тайно прави опити с единствена цел разработване на ядрени оръжия.

Още преди излизането на документа в израелски медии имаше подозрения, че Израел може да извърши военни удари срещу ядрени съоръжения на Иран. По-късно официално беше обявено, че не евзето такова решение.

За опасността и непредвидимите последици от евентуална военна операция срещу Иран от миналата седмица предупреждава и Русия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase