Снимка: Архив Reuters
fallback

Иран няма нужда от атомна бомба. За постигането на своите цели страната ще използва не ядрено оръжие, а „разум, логика и култура“. Това заяви иранският президент Махмуд Ахмадинеджад.

„Иран е обвиняван (в намерение да се сдобие с ядрено оръжие) от онези, които притежават над 5000 бойни глави. САЩ отделят годишно 81 милиарда долара за поддържане на ядрения си потенциал. Това е над 300 пъти повече от годишния бюджет на организацията по атомна енергия на Иран“, подчерта президентът.

Oще по темата

Очаква се утре да бъде разпространен поредният доклад на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) за Иран.

Според западни източници документът ще съдържа нови сведения, които поставят под съмнение мирната насоченост на ядрената програма на Иран.

Ахмадинеджад разкритикува остро ръководството на МААЕ, което по думите му „използва пробутвани му от американците документи и неясно защо не разпространява доклади за ядрените арсенали на САЩ и техните съюзници“, отбелязва ИТАР-ТАСС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 12 години

Чак пък много начетен не е, но е доста по-умен от който и да е друг президент, за който мога да се сетя. Най-малкото, достатъчно умен е да има свое мнение за разни въпроси, по които е прието да се няма мнение а да се ползва "общественото... това дали е прав или в грешка, и колко.. е вече отделна тема...

20

до 19 и 18

преди 12 години

Ти си болен мозък! Наплашен от пропагандата до смърт! :) Има едни дребни подробности, но съществени, които не са ти известни. Има връзка между персийци и евреи в триъгалника - Иран, Израел и САЩ. Дори става въпрос и за плана за Новия световен ред. Борбата е за интереси, но едното е тотална лъжа и изопачаване, а другото е истината. пп. междувпрочем Ахмадинеджад е изключително начетен и ерудиран. А ти си просто ***!

19

Анонимен

преди 12 години

Oh mnogo me kefi kak razni bolni rusofili zashtitavat *** :) Vie ste bolni hora. Sveta niama nujda ot takiva kato vas.

fallback