Ванеса Хеслер. Снимка: Архив, Reuters

Немският телекомуникационен концерн Telefonica Germany прекрати договора си с модела Ванеса Хеслер заради това, че се е срещала с убития син на Муамар Кадафи Мутасим. Освен това красавицата изказала подкрепата си за клана за бившия либийски лидер, съобщи Лента.ру.

Ванеса Хеслер бе лице на Alice DSL, който е част от Telefonica Germany. За връзките си с клана Кадафи моделът разкал в интервю за италианското издание Diva e Donna. Тя признала, че се срещала с Мутасим в продължение на четири години.

В разговора си пред Diva e Donna тя заявила, че семейство Кадафи изобщо не са такива, каквито ги представят медиите. Според Хеслер Кадафи били "абсолютно нормални хора".

Още по темата
В началото Telefonica Germany се опитала да се дистанцира от изказванията й. Представител на концерна заявил, че това е само мнението на Ванеса Хеслер и компанията не го споделя.

Междувременно Хеслер била помолена да направи друго изказване, в което да се откаже от по-рано направените си твърдения за семейство Кадафи, тъй като мнението й се разминавало с „ценностите на компанията“.

Моделът обаче не направил това и договорът бил прекратен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase