Снимка: Архив Reuters
fallback

Млад мароканец бе обвинен в незаконно имигриране в Италия, след като участва в задържането на обирджия в Болоня, съобщиха днес местни медии.

Около 19 часа двама души нахлуват в аптека и опират градинарска ножица в гърлото на един от клиентите, след което прибират оборота от касата и побягват. Фармацевтът изскача на улицата и вика за помощ.

На отчаяните призиви откликват трима мароканци, които хукват след крадците и успяват да задържат единия от тях, 24-годишен мъж от Козенца, в областта Калабрия. Мароканците не само изчакват пристигането на полицията, за да предадат злосторника, но и правят нещо необичайно за Италия – изразяват готовност да дадат свидетелски показания.

Полицаите установяват самоличността на доброволните свидетели и констатират, че един от тях, 26-годишен, не притежава разрешително за пребиваване в Италия. Незабавно му е повдигнато обвинение в незаконна имиграция. Съгласно действащия закон ще му бъде връчена заповед да напусне страната, в противен случай ще бъде насилствено депортиран.

Не случайно сър Уинстън Чърчил е отбелязал, че неблагодарността е характерна черта на великите народи, коментират запознати със случая, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

юнака

преди 12 години

мароканците са много конфликни хора ходят на работа с ножове и брадви,затова в Италия никой не ги харесва в град Фоджа съм виждал уж мюсюлмани-мораканци как пия бира на улицата,като ги питаш защо така-ами Аллах бил далече и не виждал какво правят,затова сега в Италия наемат хора от Кот дЕВОАР-ХРИСТИЯНИ *** окичени с едни големи кръстове.С една дума италянците не харесват мюсюлманите.

24

Ина

преди 12 години

Преди години узакониха една румънка ,която помогна на поострадалите в метрото .

23

до 15

преди 12 години

Прав си. Една приятелка ми разказа как в Наполи араби отвлекли рускиня посред бял ден на улицата. Тя крещяла и се отбранявала, а карабинерите не помръдвали и се правели, че не чуват. ДЕМОКРАЦИЯ !

fallback