fallback

Общ преглед

 

Херцогиня Алба, глава на испанския херцогски род Алба и една от най-богатите знатни особи в Испания, чиято предшественичка Гоя изобразява като "Голата маха", се омъжи днес за 25 години по-младия си избраник. На това не попречиха първоначалните възражения на децата й, предаде Асошиейтед прес.

85-годишната херцогиня мина под венчило с 60-годишния държавен служител Алфонсо Диес. За нея това е бъде трети брак.

Oще по темата

Сватбата в параклиса на двореца Дуенас на херцогинята в Севиля е скромна. Поканени са само шепа хора, сред които шестте деца на богатата дама и техните семейства.

Шумна тълпа от стотици привърженици се беше събрала пред нейния дворец Дуенас, докато два пъти овдовялата херцогиня се вричаше във вечна вярност на Алфонсо Диес в параклиса на замъка от 15 век, разположен в стария квартал на Севиля.

Предишната нощ младоженците прекарали отделно, както си му е редът.

Херцогиня Алба има право да влиза в Севилската катедрала на кон и да не коленичи пред папата, но няма право да сключва неравностоен брак, без да получи разрешението на роднините си.

Първоначално децата й бяха против сватбата й с Алфонсо Диес, но през юли тя разпредели между тях наследството си. Наследниците изразиха задоволството си от подялбата и дадоха съгласието си.

Замъците, дворците и другото имущество на рода с над 500-годишна история обаче децата на херцогиня Алба ще получат едва след смъртта й. Дотогава тя ще контролира всичко.

А според испанските медии богатството на херцогиня Алба се оценява до пет милиарда долара.

Самата херцогиня Алба обаче не се смята за богата жена. Тя изтъква, че произведенията на изкуството, които притежава, не се ядат.

Колекцията на Алба включва уникати като първото издание на "Дон Кихот", а също карта на Америка, нарисувана лично от Христофор Колумб.

Според Книгата на рекордите на Гинес дамата има повече знатни титли, от която и да е друга благородничка в света. Алба е със 7 херцогски, 22 графски и 24 маркизки титли.

Освен това испанците се шегуват, че тя може би е с най-дългото име в света - Мария дел Росарио Каетана Алфонса Виктория Еухения Франциска Фиц-Джеймс Стюарт и Силва.

Историята на дома Алба, който тя оглавява, е 539-годишна.

Херцогиня Алба има шест деца. Всички те са разведени. Родени са по време на първия брак на херцогинята със сина на херцога на Сотомайор Педро Луи Мартинес, който умира през 1972 г.

През 1978 г. херцогиня Алба се омъжва за йезуита Хесус Агире и Ортис де Сарате. Нарушаването на установените традиции в испанското общество предизвиква огромен скандал, но съпрузите живеят щастливо до смъртта на Хесус де Сарате през 2001 г.

Херцогиня Алба е искала да сключи брак с Диес още през 2008 г., но тогава семейството й рязко се възпротивява и височайшата особа е принудена да направи официално изявление, че двамата са само приятели.

Твърди се, че лично испанският крал Хуан Карлос се обадил на херцогиня Алба, за да я накара да се откаже от брака. Сега, три години по-късно, любовта на херцогинята очевидно се е оказала по-силна дори от волята на монарха.

Малко преди венчавката обаче снимка на голата до кръста херцогиня Алба отпреди 30 години, публикувана на корицата на испанското списание "Интервю", предизвика скандал, съобщи АФП.

Фотосът е уловил 85-годишната днес аристократка как се пече на слънце без горнището на банския на плажа в Ибиса.

"Ние ще съдим изданието за намеса в личния живот на херцогинята", заяви нейният приятел, адвокатът Хавиер Сааведра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 12 години

Думичката "толерантност" на някои им е чужда, те са пропити със злоба, омраза и арогантност, имат беден речник с пет- шест вулгарни думи и си мислят, че са много оригинални и са изказали някакво мнение. С такъв език може само да се срамувате от себе си.

85

Анонимен

преди 12 години

Действително тези, които пюят имат жалък и безсмислен живот в БГ, с негативните си и вулгарни коментари си мислят, че се издигат в собственита си очи. Хей, хора, света вече е едно цяло, човек може да отиде където пожелае, стига да има смелост. Навън хората гледат с какво се занимаваш, дали си успял човек, а не дали цветущо псуваш. Навън уважават възрастните хора, независимо на каква възраст са, защото възрастта не е порок и всеки има право да се бори за щастието си до последния си дъх.

84

аз до 53

преди 12 години

без значение е къде живееш дали в мадрид или барселона,първо не знаеш коя съм че да ми говориш на ти, и второ то и Кристиано Роналдо като се появи в мадрид го псуват но клубът си го търпи няма да то обеснявам защо,и стига с тази българска злоба и пошли коментарии,научете се че хората са различни от всички нас взети заедно,имай и ти титлите пък после ми говори за етика и т.н ок?

fallback