Херцогиня Алба. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Херцогиня Алба, една от най-богатите испанки, която ще се омъжи за трети път на 85 години, призна, че е трябвало да преодолее възраженията на децата си за сватбата, но твърди, че още контролира огромното си състояние, съобщи Асошиейтед прес.

След първите съобщения за сватбата херцогиня Алба каза пред сп. "Ола", че е разпределила част от богатството си между шестте си деца не заради външен натиск.

"Разпределих го, защото исках. Никой не ме е притискал – заяви херцогинята. – Във всички случаи, докато съм жива, всичко остава в мои ръце".

Още по темата
Испанската ексцентрична особа разпредели голяма част от състоянието си през юли, като посочи кой какво ще притежава от нейните замъци, дворци и друго имущество на рода с 500-годишна история. Децата й ще ги наследят след смъртта й.

Испанските медии писаха, че семейството е доволно от решението и скоро след това херцогинята обяви плановете си да се омъжи за 65-годишния Алфонсо Диес, държавен служител, с когото тя се познава от 30 години, но е близка едва от три години.

Херцогинята призна, че е било "малко трудно" да постигне съгласие, но тя била решена да го направи. "Постигнах (целта си) да се опитам да убедя всеки един. Не съм човек, който се оставя да бъде командван: имам собствени идеи и се старая да ги реализирам", цитира думите й БТА.

Сватбата ще е малка и ще се състои в параклиса на двореца Дуенас на херцогинята в Севиля през октомври. Според испанските медии богатството на херцогиня Алба е между 600 милиона и пет милиарда долара.

Херцогиня Алба е далечна сродница на Кралица Елизабет Втора и на Уинстън Чърчил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase