Снимка: Reuters
fallback

Земетресението във Вранча е било с магнитуд 5,1 по скалата на Рихтер. Регистрирано е тази сутрин около 5,40 ч. местно време в Източна Румъния. Не е причинило щети или жертви, заявиха властите, цитирани от Франс прес.

По-рано от Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН съобщиха пред БТА, че магнитутът му е бил от 4,8 степен.

Трусът е бил усетен в Букурещ, където също няма информация за материални щети и жертви, заяви столичната полиция.

У нас земетресението е усетено слабо в Североизточна България, в областите Русе, Силистра и Разград.

Oще по темата

"Трусът с магнитуд 5,1 беше регистриран на дълбочина 130 км. Последният с такъв магнитуд беше през 2009 г. Това земетресение е от обичайния тип за зоната на Вранча", заяви за АФП говорител на Националния институт за изследвания и разработки в областта на физиката на Земята Мирча Радулян.

Румъния е разположена в сеизмична зона, уточнява агенцията.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Smaiki

преди 12 години

Аве преди да пишете проверете малко колко е бил магнитута ве хора, знаете ли колко е разликата в силата му от 4.8 колкото е в действителност труса до 5.1 а, а още от сутринта в 7:00 се знае6е то4но колко е магнитута му, както 4е и дълбо4ината му е 150км

42

:)

преди 12 години

Иначе си прав, ядрената енергия е евтина (това е безпорно), но ако стане катастрофа, кой ще плаща цената - предполагам аз и ти. Икономически гиганти като Германия и Япония слагат край на ядрените си програми, ние се правим пак на мъже.

41

:")

преди 12 години

И да приемем,че си прав, в момента внасяме газ, петрол от Русия, както и ядрено гориво, а отработеното такова се складира там (за експеримента в АЕЦ Козлодуй можеш да прочетеш какво казва Георги Котев). Според теб обвързването на всички възможни енергийни нужди на страната с Русия не е ли робство, то дори само по тази причина не трябва да се строи. Освен това видя какво стана с газа, как не им дремеше да го спрат и как Р. Овчаров подписа мега неизгодния 30 годишен обвързващ договор.

fallback