Снимка: Reuters
fallback

Французойка е била отвлечена от въоръжена банда в  Кения, съобщиха световните агенции. Възрастната жена е била нападната в бунгалото й в морски курорт на архипелага Ламу.

Очевидци на похищението разказват, че са чули изстрели, а след това жената е отведена с моторна лодка.

Местният полицейски началник съобщи, че в момента районът се претърсва по суша и с хеликоптер. Отвлечената жена е била позната на местните хора, тъй като почивала в курорта много често.

Това е вторият случай на посегателство върху чуждестранни граждани за по-малко от месец в Кения.

В началото на септември въоръжени нападнаха възрастно британско семейство, което било на почивка в страната. Похитителите застреляха мъжа и отвлякоха съпругата му. И до момента жената е в плен.

Зачестилите отвличания заплашват да нанесат сериозен удар  върху туристическия сектор в Кения, който е основен източник на чужда валута за най-голямата икономика в района, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

мен

преди 12 години

Наречете ме расист, но по-*** и умствено - обременени от ***- няма! При всичките опити на света да ги спаси от мизерията, тия си продължават да вървят срещу това. Мързеливи, арогантни и завистливи - такива са. Мястото, на което работя, е приютило доста такива черни представители, виждам ги какво правят и как го правят.без коментар. Просто си заслужават света да им обърне гръб и да си умрат от глад и немотия. Няма да се научат нито да работят, нито да използват сивото си вещество.нямат го

9

Анонимен

преди 12 години

NEKA DA I POKAJAT MALKO TIAXNA TOLERANTNOST FRANZIA NALI TOLIRIRA IMIGRANTITE OT AFRIKA AZIA

8

...

преди 12 години

Aми... френския чуждестранен легион да тръгне на сафари за кенийци и проблема- решен.

fallback