Снимка: Reuters
fallback

Прокуратурата днес поиска седем години затвор за опозиционния лидер и бивш украински премиер Юлия Тимошенко,
съобщи Ройтерс. По-рано днес печорският районен съд в Киев възобнови газовото дело" срещу Тимошенко.

Генералната прокуратура на Украйна повдигна срещу 50-годишната Тимошенко обвинения в превишаване на служебните правомощия при сключването на газовите договори с Русия от 2009 г., в резултат на което страната е понесла загуби в размер на повече от 1,5 милиарда гривни (около 200 милиона долара).

Печорският районен съд започна да разглежда делото на 24 юни. Тимошенко бе арестувана на заседанието по процеса на 5 август заради неуважение към съда.

"Ние искаме г-жа Тимошенко да бъде осъдена на седем години затвор", заяви прокурорката Лилия Фролова в края на обвинителната си реч.

В отговор Тимошенко заяви: "Това е продължаване на политическата репресия и аз съм убедена, че те го правят по заповед на президента Янукович", допълва БТА.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

а

преди 12 години

Хак да ти е. Ако беше слушкала батко си Вова (Путин), щеше да си живееш живота. А сега те чака влажен зандан. Оправна жена си, но разбра ли, че от Русия няма спасение?

6

Freedom_People

преди 12 години

Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти... От там не виждаш съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките,които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите със джобове празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи... Край просяка минава БееМВе. На "пътя към Европа" се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват. Стаена скръб в очите им гори. Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.

5

Анонимен

преди 12 години

По време на преговорите за газта Путин казал: Добре де, писна ми. Ще ви дам газ ама ще ми направиш ***. Тимошенко отвърнала: Добре, но докато ти духам ти ще си стъпил на стола. Путин се съгласил. След свирката попитал: Защо трябваше да съм стъпил на стола? Тимошенко отвърнала: Украйна духа, но на колене не пада.

fallback