Снимка: Reuters
fallback

Папа Бенедикт Шестнайсети проведе снощи необявена предварително среща с германски жертви на католически свещеници педофили, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Ватикана.

Той изрази дълбоко съжаление за страданията, преживени от тях и семействата им. Папата, който е на посещение в родна Германия, уверил жертвите на свещениците педофили, че Католическата църква е ангажирана с приемането на ефективни мерки за защита на децата.

Срещата се състоя в семинария в Ерфурт, Източна Германия. Папата проведе подобни частни виждания с жертви на свещеници педофили и при други свои неотдавнашни посещения в чужбина, включително във Великобритания през септември миналата година.

Католическата църква в Германия е получила близо 600 иска за компенсации във връзка с извършени от нейни представители злоупотреби.

Според изчисления на асоциация на жертви над 2 хиляди души са били малтретирани от католически свещеници в страната през последните десетилетия.

Рекордни 181 хиляди германци напуснаха Католическата църква миналата година, много от тях в знак на протест срещу скандалите, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 12 години

"папата е самозванец "Също като Исус.

17

Томас

преди 12 години

папата е самозванец

16

Анонимен

преди 12 години

това не е папата, това е злия император от междузвездни войнитоя човек пази педофилите, четох за някакъв поп дето насилил над 300 глухи деца, и бенедиктчо даже не го "изключил" от католическата църква... сигурно тайно са му дали и медал даже...

fallback