Снимка: Reuters

Китайското правителство забрани традиционен фестивал след недоволство в обществото и обвинения, че събитието е жестоко, съобщи Ройтерс. По време на фестивала, който се провежда в източната част на страната, хората ядат кучета, които биват буквално накълцвани, докато са живи.

Събитието се провежда всеки октомври в провинция Джъдзян и датира отпреди 600 години, когато хората се събрали, за да отпразнуват местна военна победа.

През 80-те години на XX век древният карнавал е бил заменен от панаир, на който се продават различни стоки, но яденето на кучета било запазено като традиция, отбелязва агенция Синхуа.

Преди няколко години търговците започнали да колят кучетата пред хората, за да покажат, че месото им е прясно и безопасно.

Снимки от панаира, които обиколиха интернет пространството, обаче оказаха огромен ефект върху обществото, предизвиквайки вълнà от възмущение, а китайското правителство забрани провеждането на панаира.

Преди време отглеждането на кучета като домашни любимци е било забранено в Китай, защото е смятано за буржоазна привичка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase