Снимка: Reuters

Боевете в обсадения либийски град Бани Уалид се разгоряха отново, след като окопалите се там привърженици на Муамар Кадафи обстрелваха с артилерия ключов пропускателен пункт в северните покрайнини, контролиран от силите на Преходния национален съвет (ПНС).

Кореспондент на Ройтерс съобщава, че колона от пикапи на ПНС с монтирани на тях зенитни картечници и натоварени с нови боеприпаси се връщат на здрачаване към града в пустинята, разположен на около 150 км югоизточно от Триполи.

"Водят се тежки боеве. Те ни провокираха, като обстрелваха пункта. Ние им отвръщаме с минохвъргачен огън и се връщаме да се бием с тях в града," заяви боец на ПНС.

Още по темата

Вчера бунтовниците отстъпиха унизително от Бани Уалид, след като бяха подложени на силен артилерийски обстрел от лоялистите.

Междувременно ПНС даде на военнослужещите, които все още са верни на укриващия се Муамар Кадафи, последен шанс да се влеят в редиците на въстаниците.

"Войниците и офицерите, които не откликнат на този последен призив, ще бъдат обвинени в държавна измяна," заяви на пресконференция в Триполи Ахмед Бани, военен говорител на ПНС.

Тяхната интеграция е част от усилията за възстановяване на националната армия в Либия след Кадафи, добави той, цитиран от ДПА.

Бани каза също, че не разполага с достоверна информация за местонахождението на сваления диктатор.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase