Снимка: Reuters
fallback

Силите на либийското преходно правителство са изтласкали от равнината, водеща към центъра на град Бани Уалид, лоялните на Муамар Кадафи сили и напредват към централното им укрепление, предаде Ройтерс.

Прочистихме равнината, водеща към центъра на града, каза бунтовникът Талял Фернан. Друг описа сраженията по фронтовата линия като "разгорещени и хаотични" и каза, че войските му срещат силна съпротива от хората на Кадафи.

Oще по темата

Експлозии и стрелба се чуват около хълмовете и в равнината на подстъпите към Бани Уалид, на 140 км южно от Триполи, който е под обсада от две седмици. Над града се носи тежък дим. Градът е защитаван от 1200 войници от батальоните на Кадафи и племенни бойци.

Силите на Преходния съвет възобновиха днес настъплението срещу родния на Кадафи град Сирт и водят ожесточени сражения с лоялните сили на бившия лидер, предаде Ройтерс, като се позова на телевизия "Ал Джазира" и на очевидци.

Панарабският канал съобщи, че има много жертви сред войниците на отстранения от власт либийски лидер. Десетки камиони с тежки оръжия и танкове са движат по пътя към града. Силите на преходното правителство са превзели летището и го контролират, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

JANA

преди 13 години

***SKORO TOJ I VSJKO NASILIE PO SVETA SHE SPRE***IDVA 2012 GODINA ILI SHE TRJBVA SAMI DA SE PROMENIM ILI SHE NI PROMENJT***STIGA NASILIJ I VOINI***VSEKI MOJE DA JIVEE DOBRE***NEKA DA SE OBEDINIM VSI4KI XORA PO SVETA I DA SPREM NASILIETO I VOINITE***

13

dimi

преди 13 години

Бани Уалид. Силите на либийското временно правителство отстъпваха в хаотично бягство от град Бани Уалид, след като се оказа неуспешен и този опит за щурм на последните бастиони на лоялните на сваления либийски лидер Муамар Кадафи сили, пише Ванкувър сън.

12

НАТО

преди 13 години

Има либийци -има проблем, бомбичка, ракетка, няма либийци - няма проблем

fallback