Снимка: Reuters
fallback

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън и външният министър на Румъния Теодор Баконски ще подпишат споразумение за разполагането на румънска територия на елементи от американската система за противоракетна отбрана (ПРО), съобщава РИА Новости.

"Това юридическо споразумение ще позволи разполагането в Румъния на наземна система за прехващане SM-3", се посочва в съобщение на Държавния департамент.

Подписването на договора ще се състои във Вашингтон, като след това Клинтън и Баконски ще дадат пресконференция.

В началото на май румънският президент Траян Бъсеску заяви, че Вашингтон и Букурещ са се споразумяли  за разполагането на румънска територия на американска система за противоракетна отбрана, припомня РИА Новости.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

славянин

преди 12 години

А новото поколение не чичо Сам какво е? Като се има в предвид, че от1997 година в САЩ и Канада масово се консумира ''хай тек'' храна в бъдеще тези две нации ще бъдат масово стерилни и изродени.

131

Анонимен

преди 12 години

Аз пък си мисля ,че трябва да си поставиме пак ракетите насочени на юг към анадола. Но това какво аз мисля никой не го интересува. Фактите са ,че единствения агресор са янките ,а Русия по никакъв начин не се противопоставя и това е видно от последните случаи със Сирия и Либия. А подписването за ПРО показва само едно, че агресията е безгранична и не се изчерпва само с инвазии в слабо развити или изолирани държави, а вече се престъпва към директна конфронтация с държави като Русия.

130

Горд Натовец

преди 12 години

Време е и унас да се разположи радар и батареи .Трябва да мисли за защитата си от рашки , китайци, иран и пр. шит режими

fallback