Снимка: Reuters
fallback

Френските власти обявиха днешния инцидент в център за обработване на ядрени отпадъци в южния град Маркул за приключен, съобщи Франс прес. Националната агенция за ядрена безопасност подчерта, че няма изтичане на радиация нито вътре в обекта, нито извън него, и не се налага предприемане на мерки за защита на населението.

Пожарът, причинен от експлозия в пещ за обработване на отпадъци с ниска радиоактивност, е бил овладян. Сградата, в която се намира пещта, не е претърпяла щети.

Един човек загина при инцидента, а четирима пострадаха, като един от тях получи тежки изгаряния. Никой от ранените не е бил облъчен с радиация.

Френската агенция за ядрена безопасност ще направи проверка, за да установи причините за инцидента. "Грийнпийс" поиска пълна и незабавна прозрачност за случая.

Oще по темата
Този обект не е включен нито в проверката на френските ядрени инсталации, поискана от правителството, нито в последните инспекции, извършени от агенцията за ядрена безопасност, подчерта в комюнике представител на френския клон на международната екологична организация. Според него това показва за пореден път, че Франция не си е взела поуките от аварията в японската атомна електроцентрала "Фукушима 1" през март тази година.

Франция е най-зависимата от атомната енергия държава в света, отбелязва Ройтерс. На 58-те ядрени реактори в страната, които са подложени в момента на стрес тестове, се пада дял от 75% националното производство на  електроенергия, напомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

ДОКАЗАТЕЛСТВОТО!

преди 12 години

Под тази снимка имаше много, при това точни и смислени коментари, които показваха истината във Франция ! Всички те бяха изтрити ! Направете си изводите сами !

16

7

преди 12 години

Първи ще грякне Даниел-Сон-Бендит ако има висок процент радиация,децата няма да ходят на училище и ще приемат таблетки.Нещата са спокойни,франсетата имат високи технологии,но никой не е сигурен в нищо.Вървейки нещо ти пада от небето и край.Нямам представа как получавате дтези данни за изтичане на висока радиация,в никакъв случай не ви обвинявам в лъжи и компромати.

15

ДО № 7

преди 12 години

Знаем много добре на какво сте способни вие- французите, за да запазите по някакъв начин достойнство и да държите носовете си забодени в Небето ! |Вие сте способни на всичко, най- малкото на ЛЪЖИ И КОНСПИРАЦИЯ ! Никой не ви вярва- БЪДЕТЕ УВЕРЕНИ В ТОВА !!! Във Франция има ОГРОМНИ ПРОБЛЕМИ С ЯДРЕНАТА ВИ ЕНЕРГЕТИКА !!! ИМА, ПОДЧЕРТАВАМ ИМА ИЗТИЧАНЕ НА РАДИАЦИЯ И ТЯ НЕ Е НИКАК МАЛКО !!!

fallback