Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Гвинея-Бисау е готова да приеме Муамар Кадафи, заяви премиерът Карлуш Гомиш Жуниор, съобщи Франс прес.

"Ако Кадафи поиска да дойде в Гвинея-Бисау, ние ще го посрещнем с отворени обятия и ще гарантираме неговата
сигурност", заявил той според местно радио в Кабо Верде.

Гвинея-Бисау не е ратифицирала договора за учредяването на Международния наказателен съд, който издаде международна заповед за издирване на бившия либийски лидер, чието местоположение остава неизвестно.

Малката западноафриканска държава, известна със своята политическа и военна нестабилност, поддържаше тесни връзки с режима на Кадафи, който инвестираше в хотели, селското стопанство и отглеждането на кашу, основния износ на страната. Кадафи бе доставил униформите на армията и осигурил ремонт на казармите.

Знамето на Преходния национален съвет на Либия, което бе издигнато над либийското посолство в Бисау преди седмица, в петък бе свалено, съобщи АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

MOR

преди 12 години

Ще го приемем дори и прясно замразен, но го предпочитаме алангле !Парламентаристи от Гвинея.

37

марсоход

преди 12 години

ето какво направи измислената държава америка и *** и от европа свалиха обединителя на африка, много е грозно че нация като нашата позори такива хора с думи а знаете самити ние на какво дередже сме и какви политици имаме този човек е велик и като наш тошо се бори за народ който не е готов и частица от това което му дава като нас селяните ги излъгаха че стават за граждани и виждате до къде стигнахме -чалга , убийство на деца , морална опадачност и прочие - срам и то голям

36

Анонимен

преди 12 години

Значи Кадафи е купувал униформи на гвинейците с парите, които е смъквал от гърба на европейските бачкатори? И това го намирате за похвално?

fallback