Никола Саркози, президент на Франция. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Одобрението за френския президент Никола Саркози достигна най-висока стойност за изтеклата година, въпреки че неодобрението за управлението му остава високо, предава Ройтерс.

През април президентът е имал подкрепата на 30 на сто от избирателите, а в началото на септември той се радва на одобрение от 37 процента, сочи анкета на института ИФОП, публикувана в сп. "Пари мач".

Неодобрение за работата на Саркози изразяват 63 на сто от анкетираните.

Президентът, който вероятно ще се кандидатира за втори мандат на изборите догодина, изостава значително зад съперниците си от Социалистическата партия начело с Франсоа Оланд.

Анкетата на ИФОП показва, че за покачване на рейтинга на Саркози е допринесла ролята му в събитията в Либия. Расте одобрението за външната политика на президента, посочва Ройтерс.

72 на сто от участниците одобряват начина, по който Саркози защитава френските интереси в чужбина. В анкетата, проведена на 1 и 2 септември, са участвали 1100 души.

(БТА) 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

5

преди 12 години

Баща му не е евреин,нито майка му.Само дядо му от майчина страна е одрински евреин,но баба французойка католичка.Саркози е фамилия на .....

9

do 5

преди 12 години

Не е "франсе". Унгарски евреин е. Лицемер е защото това е качество присъщо за евреи.

8

хоп

преди 12 години

Със такава статистика да не се избира някой за Президент,това е хей така.Когато има избори ,народа си дава своя глас и тогава се казват процентите на този който е победил.Всичко друго е стакмистика и нищо не е верно.Нека да победи Саркози щом народя го иска,има още 8 месеца до изборите.

fallback