Снимка: Reuters
fallback

Голям конвой от либийски бронирани военни машини влезе в Нигер при пустинния град Агадез, съобщи Reuters, позовавайки се на военни източници от Франция и Нигер.

Възможно е това да е драматичен опит Муамар Кадафи да намери убежище, пише агенцията.

Конвоят включва 200-250 военни машини и е бил ескортиран от армията на Нигер – бедна бивша френска колония, която се намира южно от Либия.

Възможно е, според френски военен източник, към конвоя да са се присъединили Муамар Кадафи и Сейф ал Ислам на път за Буркина Фасо, която предложи убежище на полковника и семейството му.

Толкова голям военен конвой трудно може да е преминал през територията на Либия без да бъде забелязан от силите на НАТО, пише Reuters. Според източник на агенцията Франция може да е посредничила за споразумение между либийското ръководство и  Кадафи.

Говорител на френското външно министерство в Париж обаче не потвърди нито пристигането на конвоя в Нигер, нито някакви споразумения с Кадафи, за когото, заедно със Сейф ал Ислам, има заповеди за арест от Международния съд в Хага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Анонимен

преди 12 години

пак са се разпасали наще демократи-секи който не мисли на командно дишане е болшевик, *** и т.н.. Обиждат, заклеймяват, заплашват. За тях либийците са *** а собствените им сънародници-***. С този патос щяха да имат блестяща кариера при другаря Сталин или Фюрера и други видни "демократи'.

96

Анонимен

преди 12 години

Ами например ПНС може да са помолили баретите да освободят сградата за новия посланик. Освен това може баретите да са имали нужда от реални тренировки, знам ли. Аз не виждам никакви последици, даже либийците не плачат, само някакъв болшевишки *** се загрижил за спазването на правата на кадафистите.

95

до 88

преди 12 години

"болшевишки ***" наричай баща си! Не ми отговори с ясни аргументи какво налагаше влизането на барети на дипломатическа територия в една демократична държава за каквато се броим?! Чак днес дойде нов дипломат в България.

fallback