Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Съдебно жури в Бразилия оправда жена, която поръчала убийството на баща си, след като той я подлагал системно на изнасилване и от когото тя родила 12 деца, съобщи Асошиейтед прес.

Седмината съдебни заседатели оправдали 44-годишната Северина Мария да Силва с единодушие.

Самият прокурор по делото, Жозе Едивалду да Силва, поискал жената да бъде освободена, тъй като е била "жертва на постоянно морално и физическо насилие". Той дори призовал Северина да бъде обезщетена за живота, който е била принудена да води.

"Не искам тя да бъде оправдана поради симпатии към нея. В този случай обвиняемата е жертвата", аргументира се Силва.

Бразилката от североизточния щат Пернамбуку поръчала убийството на своя баща преди шест години. Той започнал да я насилва сексуално, когато била само на девет години. Северина родила първото си дете на 15-годишна възраст.

Жената наела през 2005 г. двама мъже да убият баща й, когато разбрала, че той планира да изнасили една от техните дъщери. Убийците били задържани през 2007 г. и осъдени на по 17 години затвор.

Седем от 12-те деца на бразилката починали, съобщи прокуратурата, без да даде подробности. Според местен вестник обаче те са починали, тъй като не са имали достъп до медицински грижи и са били подложени на физическо насилие от страна на своя баща (и дядо).

Петте оцелели деца сега са на възраст между 12 и 19 години."Всичко, което искам, е да си отида у дома с моите деца и да работя", каза Северина Мария да Силва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

poohy

преди 12 години

А тук едно седемнадесетгодишно момче за същото нещо го вкараха в затвора.

33

Мен

преди 12 години

Искам да убием всички бивши и настоящи политици, олигарси и всякаква друга ***. После искам да ни съди бразилски съд. Нас българите от край време на "изнасилват". Прогнозирам, че ще ни оправдаят веднага.

32

мими

преди 12 години

От как свят светува това съществува, *** има и ще има.Моя съученичка баща и я беше изнасилвал, това е много отдавна и като го разкрили беше казал, че я обичал много и я ревнувал и затова искал да е негова, тя нямаше майка бе починала. Осъдиха го незнам на колко години. Но за нея тази травма остана. Било я срам да каже по-рано и се страхувала.

fallback