Снимка: Reuters

Премиерът на Русия Владимир Путин, коментирайки изказвания за това, че Кавказ трябва да бъде отрязан от Русия, каза: „На онези (политици и политолози), които говорят така, на тях самите трябва нещо да им се отреже, защото те не разбират какво говорят. Те просто не си дават сметка какво говорят!“

Според Путин, когато една страна започне да къса проблемни територии от себе си, това е началото на края на самата страна.

Путин е убеден, че някои републики в Северен Кавказ няма да могат да съществуват като самостоятелни държави, те „фактически веднага духовно и икономически ще бъдат окупирани от сили от далечната и близката чужбина“. После ще ги използват „като инструмент за това да продължат да разлюляват същата тази Русия“. „И каква ще бъде ситуацията в самата Русия в тази връзка? Нищо добро – само беда и трагедия“, заключи Путин.

Путин даде интервю по повод 60-годишнината от рождението на първия президент на Чечения Ахмат Кадиров, чийто текст е публикуван на официалния сайт на руския премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase