Снимка: Reuters
fallback

Мъжът, който се призна за извършител на двойното нападение през юли в Норвегия, при което загинаха 77 души, е участвал във възстановка на местопрестъплението на остров Ютьоя, предаде ДПА.

Норвежката полиция съобщи днес, че Андерш Беринг Брайвик е прекарал вчера осем часа на острова, където изби 69 участници в младежки лагер на управляващата Норвежка работническа партия.

Арестантът е бил с белезници и вериги на краката и завързан с въже по време на посещението на острова заедно със следователи, пише местен вестник.

Тежко въоръжени полицаи са блокирали публичния достъп до Брайвик, докато той е участвал във възстановката на престъплението на 22 юли. Около острова е имало шест полицейски катера, а над него е кръжал хеликоптер.

Oще по темата

Адвокатът на Брайвик каза, че клиентът му е бил в състояние да си припомни много епизоди от деянието си.

Възстановката на местопрестъплението е била филмирана от двама полицаи. Вероятно заснетият видеоматериал ще бъде използван като доказателство по време на процеса срещу Андерш Беринг Брайвик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Borat

преди 12 години

Ei bogu toq she go zema v uevski kat mu izteche prisudata !!!

53

Анонимен

преди 12 години

Ти вярваш ли на "По света и у нас" бре?Щото аз имам едно на ум винаги..

52

Гагарин

преди 12 години

В "По света и у нас" бе съобщено, че след като свършил патроните Брейвик 10 пъти звънял на полицията , за да каже че иска да се предаде! 8 пъти никой не се обадил!Баси меайтапа!Но това потвърждава тезата ми от 48!Дали цялата работа не е скалъпена "отгоре"?Иначе няма обяснение за поведението на полицията!То журналистите намерили хеликоптер и го снимали отгоре кака оглежда труповете да няма някой жив, та полицията не могла да отиде!Има нещо много гнило в Норвегия!

fallback