Снимка: Reuters
fallback

Доказателствата, събрани досега сочат, че норвежкият екстремист Андерш Брайвик е извършил смъртоносните си атаки сам, съобщи норвежката полиция, цитирана от АФП.

Полициата обаче подчерта, че ще има нов разпит следващата седмица.

„Опитваме се да идентифицираме хора, с които той би могъл да си сътрудничи. Доказателствата досега сочат, че той е действал сам. Ще го разпитаме отново в началото на следващата седмица”, заяви полицейският прокурор Кристиян Хатло.

„Всичко сочи, че той е действал сам по време на самите атаки. Това, което търсим, е дали той не е купил нещо незаконно” и дали хората, които са му продали нужното за бомбата, са знаели за намеренията му.

Oще по темата

В края на юли Брайвик причини смъртта на над 70 души. Част от жертвите са от поставения от него взрив в центъра на Осло, а по-голямата част са жертви на безразборната стрелба, която откри на лагер на младежката органидация на управляващата партия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 12 години

Друго не се и очакваше от заключенията. Sorcha Faal твърди, че подбудителите са МИ 5 и ЦРУ, за да накарат Норвегия да влезе в ЕС и да я накажат за признаването на Палестина, но някой ни лук ял, ни лук мирисал. Няма съучастници. Информация за ***

4

Анонимен

преди 12 години

Заровете го, само главата да се вижда и да се стреля с въздушна пушка по очите....

3

Анонимен

преди 12 години

Дано да е бил сам......

fallback