Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Чешкият президент Вацлав Клаус смая днес австралийските си домакини, отказвайки да мине през металдетектора в сградата на парламента в Канбера, предаде ДПА.

Клаус е в Австралия за поредица речи и трябвало да даде интервю за националната телевизия Ей Би Си в парламентарното й студио.

Щом видял контролното устройство, той спрял и казал: "Няма да мина през това." Казах му, че всички минават през него, но той повтори, че не иска, разказва Мишел Ейнсуърт от Ей Би Си.

Обясних на охраната, че това е чешкият президент, който е дошъл за интервю, но не иска да мине през детектора за метал, на което охраната безцеремонно отвърна: "Не ме интересува кой е, всички минават през него", разказва тя.

Информирах президента, че изключения не се правят, а той отговори, че няма да мине през детектора, че си тръгва и ще се върне в хотела си. Ако искате интервю, ще трябва да го направите там, добавил Клаус пред Ейнсуърт.

Дори не каза довиждане. Просто си тръгна, допълва тя.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

електорат

преди 12 години

А нашият цар като беше на власт го накараха на летището във Виена да си свали цървулите!!!!

64

респект

преди 12 години

Браво , така се показва суверенитет на една държава и се кара другата да я уважава. Вече разбрах защо чехите си запазиха енергетиката , а взеха и нашата и сега си товарят всеки месец камиона с пари и си го карат в Чехия.

63

СКЕУГ

преди 12 години

Кога българия ще има Президент, като него? - дали ще сме живи да видим ...?ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИМ към Чехия, нещо като провинция, без Праламент и самостоятелно управление - залагам си едногодишния доход, че ще сме много по-добре от сега !

fallback