Снимка: Reuters

Андерс трябваше да се самоубие, а не да убива други хора, заяви неговият баща Йенс Брейвик в интервю за норвежката телевизия Те Фе 2, предаде Франс прес.

Йенс Брейвик, който е бивш дипломат, живее в село Курнанел във Франция и твърди, че от десетина години не се е виждал със сина си. Къщата му се охранява от френската жандармерия.

Андерс Брейвик, който бе обвинен в извършването на два терористични акта с общо 76 загинали, ще бъде подложен на психиатрична експертиза, съобщи ДПА. По-рано днес съдът постанови Брейвик да остане в предварителния арест при пълна изолация още осем седмици.

Още по темата

По-рано днес цяла Норвегия почете паметта на загиналите при двата атентата в петък. Такситата, влаковете и общественият транспорт замряха точно по обед. Прекъсната бе работата в предприятията и фирмите и занятията в училищата и университетите. Търговията на борсите в Осло и Стокхолм също бе спряна точно на обяд местно време за една минута.

Тази вечер в района на пристанището на Осло отново се събраха хиляди хора, много от които носеха в ръце червени рози, съобщи Франс прес. Улиците около пристанището бяха затворени за движение. Траурни "маршове на цветята" бяха организирани тази вечер и в много други градове на страната.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase