Снимка: Reuters
fallback

Кралят на Норвегия Харалд Пети и кралица Соня, премиерът Йенс Столтенберг, членове на правителството и политици от всички партии присъстваха днес на служба в градската кадетрала в Осло в памет на жертвите от атентатите в петък.

Ние сме народ в траур, но посред скръбта търсим надежда, каза епископ Оле Кристиан Кварме по време на богослужението, предавано на живо по телевизията.

Катедралата бе препълнена, хора стояха дори отвън, с чадъри под дъжда. Купища цветя бяха струпани пред катедралата, където през цялата нощ идваха хора и палеха свещи.

В цялата страна знамената са спуснати наполовина. Полицията съобщи днес, че броят на загиналите засега остава непроменен – 92-ма, плюс 97 ранени.

Норвежката полиция провежда акция в Осло, свързана с бомбения атентат в петък, заяви представител на полицията пред Ройтерс, потвърждавайки информация във в. "Верденс ганг". Той отказа да съобщи дали са извършени арести.

Според анонимни източници специализираната контратерористична полицейска част Делта участва в операцията. Полицията бе предупредила, че вероятно ще предприеме вторични акции, за да се увери, че няма допълнителни заплахи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

До Фанатиците

преди 12 години

И изобщо- страх ме е да си помисля, че има хора които ОПРАВДАВАТ гнусния изверг, който изтреби почти 100 души собственоръчно. Плаша се, че живея сред вас! Гнусни фанатици!

21

До 20

преди 12 години

Ей, ***, "простите" норвежци са държавата с най-ниска престъпност в СВЕТА! Супер напред са, скапаняко, за разлика от теб и всички нас българи пребозали!"Пада им се" - как може изобщо да си помислиш такова нещо?! Това не се "пада" на никого!! 100 ДЕЦА са мъртви, бе, ***! Кво значи "пада им се" ... Не мога да повярвам, че има толкова прости и злобни скапани хора. Ама то в скапана държава, кво друго.. *** скапаняка.

20

браво.

преди 12 години

Пада им се на простите норвежци.

fallback