Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Полковник Муамар Кадафи има самоубийствен план за Триполи – да взриви града, ако бъде атакувана от въстаниците. Това обяви специалният представител на руския президент за Либия Михаил Маргелов в интервю за вестник "Известия".

"Либийският премиер ми каза в Триполи: "Ако бунтовниците превземат града, ще го покрием с ракети и ще го взривим", пояснява Маргелов, който беше в Либия миналия месец.

"Според мен, режимът на Кадафи наистина има самоубийствен план от този род", добавя специалният пратеник на руския президент.

Пратеникът на Кремъл е скептичен по отношение на предположението, че либийският режим страда от недостиг на боеприпаси.

"Кадафи не е използвал нито една ракета земя-земя, а разполага с голям брой такива ракети. Това прави съмнителни твърденията, че му липсват оръжия. Теоретично Триполи може да изпитва недостиг на муниции за танковете и за леките си оръжия, но полковникът има много ракети и експлозиви", казва Маргелов пред "Известия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

yrtdgdj

преди 12 години

"Ударът срещу Кадафи","Ударът срещу Кадафи".......Всичко, което четем като "официална информация" е пълна дезинформация. Удрят Кадафи, всеки ден и не могат да го ударят. Кадафи още не ударил. Той ще избере момента и целите. Третата световна война започна и както е казала леля Ванга началото ще е от Либия. Алчните западняци не се напиха и наядоха. Нефт и газ им трябва. "Дайте да грабим от беззащитните. Убийствата на хиляди цивилни си заслужава за живеем добре". Западняците ще погубят си и нас.

57

ves666

преди 12 години

puskai bombata djafer.

56

Mesir

преди 12 години

И бедуина явно има разузнаване, ей тука е заснел как се веселят бойците от НАТО !youtube/watch?v=QT8cCmuT9JI

fallback