Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Транспортен самолет Ил-76 на азербайджанската частна авиокомпания "Силк уей" е катастрофирал през изминалата нощ при захождане за кацане на летище Баграм в Афганистан.

На борда на самолета, който превозвал 18 тона товар, е имало деветчленен екипаж, предаде ИТАР-ТАСС. Съдбата на членовете на екипажа се изяснява.

Според свидетели самолетът се е врязал в планински връх на височина 3 800 метра. Възникналият пожар е продължил над един час.
 

Властите в Баку заявяват, че самолетът, произведен през 2005 г., е бил в изправно състояние.

Според афганистанското министерство на транспорта, цитиран от Франс прес, самолетът, нает от международните сили на НАТО (ИСАФ) за превоз на хуманитарни доставки, се е разбил в планините Шакар Дара, окръг Гурбанд, провинция Парван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Стингър до 4

преди 12 години

Как можеш да наричаш тази тенекия самолет?????

4

Илюшин

преди 12 години

Могъща и мнооо сериозна машина, но за съжаление, голяма, бавна и напълно беззащитна при снижаване или издигане, особено с пълен търбух.Светнали са я "духовете", щото знаят, че в самолета няма детски храни. През тази база минава цялото снабдяване на НАТО в момента, защото доставките по суша от Пакистан зеха да дават много фира и май ги спряха.

3

Хазар Ленкоран

преди 12 години

Поредната руска бангия. "нет аналаги в мире"

fallback