Снимка: Reuters
fallback

Правителството на Швейцария съобщи, че е замразило 27 милиона швейцарски франка (31,8 милиона долара), свързани с високопоставени сирийски представители, предаде Асошиейтед прес.

Говорителка на швейцарския Държавен секретариат по икономически въпроси (SECO) потвърди информацията, публикувана днес от местни медии, че активите са част от швейцарските санкции, наложени на сирийския президент Башар Асад и още 22 официални представители.

Швейцария взе подобни мери, като замрази и 650 милиона франка, принадлежащи на режима на либийския лидер Муамар Кадафи, 410 милиона франка на сваления египетски президент Хосни Мубарак и 60 милиона франка на бившия тунизийски диктатор Зин ал Абидин бен Али, посочва АП.

Обемът на средствата, принадлежащи на лидери на африкански и близкоизточни страни и замразени от началото на годината в швейцарски банки, достигна 1,22 милиарда франка (1,44 милиарда долара), пише днес в. "Матен",

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 12 години

Ай ся дръжте си парите в банките на деморатичните евреи:)))))))))))))) кво прайм? банката не може да си прави квото поиска с парите на клиента, но ако мн.и се иска то може...да живее демокрацията и ние покрай нея!

16

до 12

преди 12 години

Аман от болни хора....Защо в "полза на ЕС" ? Дори да са престъпни тия пари , те са на народа на Сирия.Колкото до швейцарските банки, те имат опит в присвояването на чужди пари. Милиарди свиха след Втората световна от непотърсени по технически причини еврейски авоари,просто хората бяха избити. И това си го признаха преди 10-тина години, притиснати от доказателства. И след като от тези милиарди, са направили още милиарди.

15

пак грешки

преди 12 години

Взе ли подобни меРИ... Ше ви се невиди и некадърниците необразовани!

fallback