Президентът на Русия Дмитрий Медведев обсъди днес в Рим с премиера на Италия Силвио Берлускони и вицепрезидента на САЩ Джоузеф Байдън ситуацията в Близкия изток и Либия, съобщи ИТАР-ТАСС.

На тристранния работен обяд се състоя сериозна размяна на мнения като продължение на дискусиите от форума на Г-8 в Довил, каза говорителката на Кремъл Наталия Тимакова. По думите й на двучасовата си среща тримата държавници са обсъдили още новата власт в Египет, бъдещето на ПРО, както и руската кандидатура за Световната търговска организация.

АФП, която се позовава на италианската агенция АНСА, допълва, че според дипломатически източник Медведев е уведомил събеседниците си, че Москва ще назначи свой "специален пратеник", който да посредничи в намирането на изход от кризата в Либия. А пред журналисти в Рим руският президент каза, че желанието на Русия е кризата да бъде решена с преговори, а не с военни средства. Същевременно той призна, че това ще бъде постигнато много трудно, информира БТА.

Руският посланик в НАТО Дмитрий Рогозин заяви, че Москва ще се договори с НАТО да осигури безопасното пристигане в Либия на Михаил Маргелов, специален представител на президента за Африка. Пред тв канал "Росия 24" Рогозин каза, че пратеникът ще преговаря с правителството в Триполи и с лидерите на бунтовниците в Бенгази.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase