Снимка: Булфото
fallback

Фрегатата „Дръзки” ще отплава днес следобед за Либия от Бургас, съобщиха от Министерството на отбраната.

Корабът на ВМС ще участва в операцията на НАТО „Обединен защитник” и ще изпълнява задачи по патрулиране за спазване на оръжейното ембарго срещу Либия.

Oще по темата

Екипажът няма да участва в преки бойни действия.

Предвижда се корабът да пътува до локацията си в Средиземно море 5 дни и да остане там около месец.

През това време фрегатата ще направи две патрулирания с прекъсване в пристанище Суда на о. Крит за зареждане с гориво и хранителни продукти.

Участието на „Дръзки” в Залива се изчислява на 1,5 млн. лв., като основното перо е за прегледи на боеспособността на кораба и за личния състав.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

176

някой

преди 13 години

Защо не спрете да плюете за неща от които не разбирате.На тази фрегата има 160 човека,които са там,защото това им е работата.Не плюйте по тях,защото няма нищо по-добро от безработни военни,ако военните имат работа,положението не е никак розово.ПОМИСЛЕТЕ И ЗА РОДНИНИТЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ МЪЖЕ И ЖЕНИ,КОИТО ГИ ИЗПРАТИХА СЪС СВИТИ СЪРЦА.

175

Анонимен

преди 13 години

"Участието на Дръзки в Залива се изчислява на 1,5 млн. лв., като основното перо е за прегледи на боеспособността на кораба и за личния състав."Тоест повечето пари ще са за ремонта на кораба. Това от снимката ли е фрегатата ни? Мале каква техника има българската армия, малееее!

174

elica1204

преди 13 години

Борисов ДА ПОДАВА ОСТАВКА !НЯМА ЛИ ДРУГ НАЧИН ДА ХАРЧИ НАРОДНИТЕ ПАРИ, АМИ ЗА ВОЕНЩИНА???Ако си мисли, че някой от Европ.политици го взема на сериозно с това корито - ГРЕШИ!Основното, което забравя Борисов е, че следвашите избори няма да гласуваме за него, защото политиката на ГЕРБ Е ГЕНОЦИД за Бълг.народ !Няма пари за пенсии, помощи и здравеопазване, обаче има за тъпни като тази - никой не настоява за участието ни в бойните действия, обаче Б.Б. се натиска за престиж !!!СТИГА ВЕЧЕ !!!

fallback