Снимка: БТА
fallback

Либийските въстаници напредват към стратегическото петролно пристанище Брега, докато силите на Муамар Кадафи обстрелват обсадения град Мисурата с ракети и миномети, съобщи Ройтерс.

Бунтовниците съобщиха, че правителствените части са в центъра на Брега, прикрити в жилищни сгради, докато бойците против режима са на открито и са по-уязвими.

Шестима бунтовници са били убити, а 16 - ранени, когато сили на Кадафи са ги подложили на обстрел, докато пътували по крайбрежно шосе, западно от Адждабия.

Този град, на времето със 100-хилядно население, сега е почти празен, след като повечето жител са избягали от сраженията, посочва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

истината

преди 13 години

Е че всичко е дезинформация или пълна лъжа аз на новинарските емисии не вярвам и то от години Всичко е направено така че да е на границата на истината

16

3 е прав

преди 13 години

Това е ДП-Дегтярьов пехотная,от 2 св.война!Кадафи го изтърваха,защото обикновените хора застанаха зад него!А когато народа е срещу теб,нищо не можеш да направиш!Ало,демокрастите,и ся ко праим!?:)

15

7 до 5-ти коментар

преди 13 години

Къде набута MiG-25, който е височинен изтребител-прехващач в тази приказка, развесели ме :)))) пък и скоростта му не е 2,5 M а повече.

fallback