Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Уганда ще приеме либийския лидер Муамар Кадафи, ако той поиска убежище, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Тамале Мирунди, говорител на угандийския президент Йовери Мусевени, заяви за АП, че Кадафи е добре дошъл в Уганда.

По думите му политиката на Уганда е да дава убежище на тези, които се обърнат с такава молба към нея. Според него тази политика е продиктувана донякъде от това, че много угандийци са избягали от страната по време на диктатурата на Иди Амин, пише БТА.

САЩ, Великобритания и Катар, които участваха вчера в Лондон в среща за Либия, изказаха идеята, че на Кадафи и неговото семейство може да бъде позволено да заминат в изгнание, ако те бързо приемат подобно предложение с цел да се сложи край на кръвопролитията, отбеляза Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Идеалист

преди 13 години

Кадафи ще стане втория Омар Мухтар!

37

Идеалист

преди 13 години

Напълно съм съгласен с "dkhe.-m,rsje.s" . Той както всички хора не е еднозначен, но под негово ръководство Либия е израстнала от бедоинската разпокъсаност до една добре развиваща се държава. Вероятно е заграбил част от средствата от петрола, но достатъчно е оставил и за народа, няма да изреждам социалните придобивки. Младежите се учат и имат стремежи за напредък. Младите хора са много и преобладават сред населението. Никъде няма изоставени старци и т.н.

36

Анонимен

преди 13 години

Боже, колко хора с промит мозък тук!това ме кара да не влизам повече в български новинарски сайтовето и самите сайтове са такива

fallback