Снимка: Ройтерс
fallback

Премиерът на Русия Владимир Путин отправи рязка критика към резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за Либия, която по думите му допуска чуждо нахлуване в суверенна държава.

„Резолюцията на Съвета за сигурност е непълноценна и вредна, тя разрешава всичко и прилича на средновековен призив към кръстоносен поход. Тя фактически позволява нахлуване в суверенна страна“, каза Путин.

Той сравни военната операция на Запада в Либия с кръстоносен поход и заяви, че никой няма право да се намесва във вътрешнополитически конфликти отвън, съобщиха РИА Новости и Интерфакс.

Путин характеризира политиката на САЩ за намеса в конфликти в други страни като устойчива тенденция, в която липсват и съвест, и логика.  

В неделя в поредното си аудиообръщение Муамар Кадафи заяви, че всички, които сътрудничат на „чуждите агресори“, предприели военната операция в Либия, ще бъдат ликвидирани. Кадафи нарече военната операция на западните страни „нов кръстоносен поход“, „безпрецедентен в своята вероломност“. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

270

Комет Никола

преди 13 години

До 3-те М-а, 175,все безплатни, партийни помощи ви се привиждат бе. Все нещо социално, безплатно да е. Клзсовия враг ви мъчи все. Тези пари той от джоба си ли ги вади Кадафи? Петрола на майка му и баща му ли е? Единия му син има официално обявени 3 милиардя долара инвестиции в Дубай. По 40 години на власт царувят като през 14 век!!! 16 годишни деца грабнаха автоматите- от хубав живот.....Безплатни лекарстава.... тия лекарства с чий пари са внесени в Либия?*** с тъпанарите..

269

Анонимен

преди 13 години

Немци, френци, англичанинаши са враждебници,дружни с нашите тирани,с нашите изедници.Спекуланти са омразни - интерес им покажи,че да виж дела проказнии *** в тях лъжи.

268

Анонимен

преди 13 години

Руский цар е на земятанай-велик, над всички пръв,русците са наши братя,наша плът и наша кръв.Кат Русия няма вторатъй могъща на света;тя е нашата подпора,тя е нашта висота!

fallback