Снимка: Reuters

Бенгази ще атакуван в четвъртък вечерта. Таза започна обръщението си към населението на града либийският лидер Муамар Кадафи по националната телевизия на страната.Полковник Кадафи обеща активистите на опозицията да получат амнистия, ако се предадат, съобщи АФП.

По-рано Либия предупреди, че може да вземе на прицел военния и гражданския въздушен и морски трафик в Средиземно море в случай на чуждестранна военна намеса.

„Всяка военна операция срещу Либия ще изложи всичкия въздушен и морски трафик в Средиземно море на опасност”, цитира агенцията думите на говорител на военното министерство.

Още по темата
„И всеки граждански или военен трафик ще бъде мишена на либийската контраофанзива. Средиземноморският басейн ще бъде изложен на смъртоносна опасност не само в краткосрочен период, но и в дългосрочен”, добави той.

Междувременно “Ню Йорк Таймс” съобщи, че четирима журналисти, отразяващи сраженията в Либия, са изчезнали. Вестникът посочи, че журналистите, сред които е и двукратният носител на награда „Пулицър” Антъни Шадид, за последно е имал контакт с редактора си във вторник сутринта от град Аждабия.

Другите изчезнали са Стефан Фарел, репортер и фотограф, който е бил отвлечен в Афганистан от талибаните през 2009 г.и спасен от британски военни; както и двамата фоторепортери Тейлър Хикс и Линси Адарио.

Либийското правителство е уверило редакцията на британския вестник, че ако журналистите са заловени, незабавно ще бъдат освободени невредими.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase