Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Италиански медии цитират извадки от годишния доклад на Националната дирекция за борба с организираната престъпност, в който България е посочена като значимо направление в наркотрафика на калабрийската Ндрангета.

Докладът съдържа 1100 страници и обхваща периода от 1 юли 2009 г. до 30 юни 2010 г. В него се изтъква, че най-голяма опасност в момента представлява произхождащата от областта Калабрия престъпна организация Ндрангета.

Несъмнено нов елемент е наличието в провинция Реджо Калабрия на върховен орган, който управлява отделните структури, взема или утвърждава най-важните решения, както и присъствието на многобройни разклонения извън територията на Калабрия. В национален мащаб най-важното от тези разклонения се намира в областта Ломбардия и то действа съгласно разработен модел на "колонизация" на територията, в който са дефинирани взаимоотношенията между калабрийския щаб и външните структури.

Ндрангетата отдавна настъпва към пазарите на Централна и Северна Италия, на Европа, Северна Америка и Австралия, се посочва в доклада.

Специално внимание е отделено на ролята на Ндрангетата в международния наркотрафик, пише БТА.

Многобройни следствия потвърдиха, че ндрангетата изпълнява ролята на лидер в европейския трафик на кокаин и по безспорен начин установиха нейните незаконни отношения на партньорство с мощни чуждестранни организации от САЩ, Южна Америка, Африка и Испания. Външни структури на Ндрангетата са установени в Германия, Швейцария, Холандия, Франция, Белгия, на Иберийския полуостров, в  Канада и Австралия.

Наред с това не бива да се подценяват нейните отношения с източноевропейски страни и техните мафии, най-вече с България и Албания, където целта е да се изградят нови пазари за снабдяване и разпространение на наркотици, се подчертава в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

феяех

преди 13 години

България, какво ли не изстрада? И лъжат, мажат и милеят,а всъщност, само дебелеят.А банковите сметки им се пукатс живот на заем, те се фукат.Но иде време за разплатаи види се разбудена тълпата,която ще покаже на света:Коя е тя България била?И, че ще бъде и сега! И ще пребъде - за напред,със светъл лик и мироглед!Но тези думи са неясни,за тъмни умове, опасни.И не разбират две и две,тях вечно дивото зове.Война и разрушения жадуват,а в къщи тихичко кротуват.Ни звук, ни помен от живот,напуска малкия им скот.Те сенки са на хора само.Отдавна са загинали душевно.А и физически от рано,лишени са били от ласки дневно.И през годините стаили, злоба и недъзи гнили.Молете се за прошка Вие!

29

1000

преди 13 години

Абе глупости се изписват и то големи!

28

до 1000

преди 13 години

Не е задължително българското участие в нарко трафика и нарко разпространението да започва в Калабрия, че да ги виждаш.

fallback