Снимка: Reuters
fallback

14 души бяха убити през петъчния "Ден на гнева" в Ирак, предаде Франс прес.

Хиляди демонстранти се събраха пред административни сгради в цялата страна и влязоха в сблъсъци със силите за сигурност. 

В Багдад хиляди демонстранти влязоха в ожесточени сблъсъци с войници близо до строго охраняваната Зелена зона в центъра на иракската столица.

Най-кървава е равносметката от "Деня на гнева" в Мосул и Тикрит, където бяха убити по петима демонстранти. 

Общо 124 души, сред които 17 войници и полицаи, бяха ранени в десетина града. 

Четири административни сгради бяха опожарени.

Основни причини за протестите в Ирак са корупцията, хроничната безработица и некачествените комунални услуги, по-специално проблемите с водоснабдяването и електрозахранването. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 13 години

КОИТО СЕ ХВАНЕ НА ДЕМОКРАТИ4НАТА ВЪДИЦА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННОЛЮБИВИ ИЗМАМНИЦИ ,ПОСЛЕ ЯДЕ ЗА ЗАКУСКА БОМБИТЕ ИМ.

25

до 23

преди 13 години

Да съгласен съм, и ние не притежаваме тези качества, но ние не създаваме войни, не съсипваме икономики, не докарваме държави с природни блага до фалити поради личните ни интереси, не избиваме невинни хора навсякъде по земята. Нямам представа какво е твоето мнение за щатите, но вече никой не ги обича, хората искат мир и спокойствие, нормален стандарт на живот, закони и ред, а щатите правят всичко възможно това да не се случва, всички прогледнаха, ти кога ще го направиш?????

24

nona

преди 13 години

нали ирак щеше да бъде демократична държава / ко стана / се това чака либия/ петрола майка петрола / хубаво то е че в бг нама/ иначе да се се избили

fallback