Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В Москва в сряда е открито тялото на 26-годишен старши следовател от Федералната служба за сигурност /ФСБ/ със следи от убождания на ръката, съобщи източник от правоохранителните органи на руската столица, цитиран Интерфакс.

Засега не е ясно какъв препарат е бил инжектиран и дали инжекцията е причината за смъртта.

Предполага се, че младият служител на ФСБ е починал от свръхдоза наркотици, съобщи източник на РИА Новости.

NEWSru припомня, че през март 2010 г. също в Москва беше открит мъртъв 29-годишният служител на ФСБ Денис Насилников. Причината за смъртта на чекиста е била свръхдоза.

През януари тази година в апартамент в Москва при неизяснени обстоятелства почина 27-годишният оперативен работник от Федералната служба за контрол на наркотичните вещества Сергей Майоров. По тялото му имаше следи от венозни инжекции. По предварителна информация в намерените спринцовки е имало остатъци от хероин.

Още по темата

Според пресата Майоров най-вероятно станал наркоман, тъй като всекидневно имал контакти с хора, търгуващи и употребяващи наркотици.

Колегите му обаче не изключват версията за инсценирано убийство.

През юли 2009 г. в медиите се появи съобщение, че двама офицери от федералната служба за контрол на наркотиците – зетят на влиятелния генерал от ерата на Елцин Александър Коржаков и негов колега са починали от свръхдоза и то на работното си място.

32-годишният лейтенант Константин Хрусталев и 27-годишният Дмитрий Мазанов са починали от отравяне с хероин. При това се оказа, че двамата са си били по два пъти хероин в деня на смъртта си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase