Турски граждани, евакуирали се от Либия, слизат на пристанището в Мармарис. Снимка: БТА
fallback

Четирима или петима българи в момента пътуват в конвой по суша от град Дерна в източната част на Либия  и вече наближават египетската граница. За двама от тях, които нямат у себе си никакви документи за самоличност, е договорено да бъдат допуснати в Египет без такива документи, съобщиха за Dnes.bg от пресцентъра на външното ни министерство.

Двама български граждани са се евакуирали тази сутрин от Триполи с полски самолет, а още други двама са отпътували с германски самолет за Кьолн.

Вече официално е съобщено, че не се изискват никакви изходни либийски визи.

Има българи, отишли на гражданското пристанище в Бенгази, за да се евакуират с турския кораб „Искендерун“, но в МВнР все още не знаят броят им, тъй като организацията е на турската страна. Очаква се в най-скоро време корабът да отплава за Мармарис.

Oще по темата

Очакванията са около сто българи да бъдат евакуирани от Бенгази с турски кораб, съобщиха по-рано от Министерството на външните работи.

Всички български граждани, желаещи да бъдат евакуирани, трябваше да бъдат на гражданското пристанище в Бенгази до 12.00 ч. местно време.

ЕС активизира всички видове планове за кризисни ситуации. Всички държави членки са в много тясна координация, дава се информация за това къде има кораби, къде има самолети, за да се помогне за евакуацията на гражданите на ЕС.

111 българи се прибраха от Либия в София в ранните часове на 23 февруари с два полета на български самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Last OTTOMAN^S

преди 13 години

komsuluk takiva dni se znae po dobredobre dosli v nasia korab,priyatno pituvane,vsicki da se virnat jivi i zdravi

37

Анонимен

преди 13 години

BRAVO NA TURZA EVALA

36

mahmut

преди 13 години

posle kato sa opravat rabotite she revat kakto nie sega revem za bai tosho...poznat scenarii ot pred 20godini ,sashtite scenaristi,qzak za naroda i nevinnite jertvi ,ako ma razbiorash pepi

fallback